Vladimir Putin a spus că firmele aeriene rusești vor primi subvenții de la guvern în valoare de 100 de miliarde de ruble (echivalentul a 1,25 de miliarde de dolari) în acest an. Sectorul aviatic este puternic afectat de restricțiile impuse de țările occidentale, care și-au închis spațiul aerian pentru cursele cu plecare din Rusia.

Liderul de la Kremlin a explicat că ”în privinţa plăților leasing, reamintesc că o parte semnificativă dintre ele ar fi trebuit făcute către companii din așa-numitele țări neprietenoase, iar acestea și-au încălcat obligațiile contractuale”.

Prin prisma sancțiunilor, companiile occidentale care aveau contracte de închiriere în leasing cu operatorii ruși de zbor au fost forțate să rezilieze contractele. Ca reacție, autoritățile ruse au adoptat o lege prin care și-au abilitat operatorii să continue să exploateze aeronavele, inițiativă care contravine legislației internaționale.

Joi, un viceprim-ministru din guvernul de la Moscova a anunțat că toate aparatele de zbor ale căror contracte au fost reziliate urmează să fie înscrise în registrul rusesc și vor rămâne în țară. Din peste 500 de avioane exploatate de operatorii ruși, au fost înapoiate 78.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday