Anunțul a fost făcut de Fondul de Investiții care finanțează vaccinul, în urma unor rezultate provizorii obținute în ultima fază de testare clinică. Acesta vine la două zile după ce compania farmaceutică Pfizer a anunțat că vaccinul său a dovedit o eficiență de 90% la capătul tuturor testelor și va cere autorizarea de punere pe piață.

Vaccinul Sputnik V dezvoltat de Institutul Gamaleya și finanțat de RDIF, a fost autorizat pentru folosire încă din septembrie și a fost administrat deja la 18 mii de persoane.

Rezultatele de astăzi se bazează pe evoluția stării de sănătate a primilor 16 mii de voluntari vaccinați cu cele două doze necesare, care se administrează la 21 de zile una de cealaltă. În total, faza a treia de testare clinică va cuprinde 40 de mii de voluntari și încă 10 mii (grupul de control) care vor primi un placebo.

La jumătatea lunii trecute, președintele Putin anunța autorizarea pentru un al doilea vaccin rusesc, dar nici acela nu trecuse de toate fazele cerute înainte de aprobare.

Sursă alternativă: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday