Anunțul a fost făcut de Ministerul rus al Apărării, care a catalogat exercițiul ca fiind unul ,,la scară largă”, potrivit agenției Tass. 

Tass scrie că în timpul exercițiului, regimentele vor practica redistribuirea combinată a trupelor pe distanțe mari în cel mai scurt timp și că personalul și echipamentul militar vor fi lansate din aeronavele de marfă pe câteva puncte de aterizare”.

La exercițiu participă 1.500 de militari, 300 de avioane şi elicoptere, precum şi vehicule de asalt amfibii ale Flotei militare ruse din Marea Neagră.

Potrivit comunicatului transmis de autorități, una dintre cele mai spectaculoase părți ale exercițiului va include debarcarea regimentelor de atac din nave pentru distruge puncte de control inamice simulate și tabere de antrenament pentru combatanții înarmați ilegal.

Regimentele de atac de aer vor trebui să manevreze de-a lungul unui teren cu care nu sunt obișnuiți. Parașutiștii vor practica confiscarea și menținerea pozițiilor defensive favorabile pentru a asigura aterizarea si avansarea principalelor forțe, cu sprijinul aviației de artilerie, aviației tactice și al armatei, UAV-urilor”, a mai transmis Ministerul rus al Apărării.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday