România a atins pragul de un milion de persoane vaccinate, miercuri, 3 martie. Pacientul cu numărul un milion imunizat este o femeie de 86 de ani, căreia i-a fost administrat serul la Spitalul Universitar din București.

Premierul Cîțu a precizat că ”ținta era să avem un milion până la sfârșitul lui martie” și că în continuare scopul rămâne acela ”de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie”.

Principalele declarații ale premierului Florin Cîțu:

  • Un moment la care, pe 27 decembrie, voiam ajungem cât mai repede. Avem persoana cu numărul un milion vaccinată.
  • Ținta era să avem un milion până la sfârșitul lui martie. Vom putea porni cu faza a III-a pe 15 martie.
  • Rămâne ținta de a avea 10,4 milioane de români vaccinați la sfârșitul lui septembrie.
  • Avem una dintre cele mai bune rate de vaccinare și ne asigurăm că va rămâne așa.
  • Trebuie să respectăm toate regulile impuse. Am văzut foarte mulți oameni care s-au relaxat și nu mai poartă masca în spațiul public.
  • Fac un apel la MAI să ne asigurăm că vom avea mai mulți lucrători ai Ministerului care să-și facă treaba. Nu putem să ne permitem să ne relaxăm”

Acum 11 zile, numărul persoanelor vaccinate împotriva Covid-19 l-a depășit pe cel al cazurilor de coronavirus de la începutul pandemiei. “Este o zi importantă pentru România. Astăzi, la ora 13.00, numărul persoanelor vaccinate a depășit numărul celor infectate cu virusul SARS-CoV-2. Ritmul în care se derulează campania de vaccinare până la acest moment ne confirmă atingerea obiectivului dorit, acela de a imuniza populația într-un timp cât mai scurt”, spunea atunci Valeriu Gheorghiță – Președintele CNCAV.

Campania de vaccinare națională anti-Covid a început pe 27 decembrie. Primul român vaccinat a fost o asistentă medicală de la Institutul ”Matei Balș” din Capitală, membru în echipa care a preluat primul pacient din România confirmat cu coronavirus.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday