Un raport al Eurostat arată că ponderea persoanelor expuse riscului de sărăcie sau de excluziune socială a variat între țările UE în 2022. Cele mai mari valori au fost raportate în România (34%), urmată de Bulgaria (32%) şi Grecia și Spania (ambele cu 26%). La polul opus, cele mai mici ponderi au fost înregistrate în Cehia (12%), Slovenia (13%) și Polonia (16%).

Datele publicate de Eurostat mai arată că, în 2022, 95,3 milioane de persoane din UE (22% din populație) erau expuse riscului de sărăcie sau de excluziune socială, adică trăiau în gospodării care se confruntau cu cel puțin una din trei situaţii: risc de sărăcie, lipsuri materiale și sociale severe și/sau traiul într-o gospodărie cu intensitatea foarte scăzută a muncii. Ponderea a rămas aproape identică cu cea din anul 2021 (95,4 milioane, 22% din populație).

Indicatorul persoane care trăiesc în gospodării cu intensitate foarte scăzută a muncii este definit ca numărul de persoane care trăiesc într-o gospodărie în care membrii săi au lucrat un timp egal sau mai mic de 20% din potențialul lor total de timp de muncă, în cursul anului precedent.

Foto: Andrii Kucher | Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday