Uriașul protest de la Rio a fost unul explicit împotriva lui Bolsonaro, mulțimile de oameni cerând suspendarea și judecarea actualului președinte brazilian care girează un guvern investigat acum și pentru corupție, pe lângă faptul că este considerat responsabil indirect de moartea a peste 500 de mii de oameni în criza coronavirus, prin atitudinea sa sceptică față de existența sau periculozitatea virusului.

Vineri, Curtea Supremă a Braziliei a autorizat începerea unei anchete penale împotriva președintelui Jair Bolsonaro, după ce o comisie parlamentară a arătat că asupra Ministerului Sănătății s-au făcut presiuni pentru importul a 20 de milioane de doze de vaccin anti-Covid Covaxin, de la firma indiană Bharat Biotech. Investigația comisiei parlamentare a mai scos la iveală faptul că președintele țării a știut despre aceste presiuni, precum și de faptul că o parte a guvernului ar fi primit mită pentru a aproba achiziția acestui vaccin.

Ales președinte în 2018, Jair Bolsonaro s-a remarcat în timpul pandemiei prin refuzul repetat de a purta mască, în ciuda amenzilor aplicate de autoritățile sanitare, prin atitudinea împotriva carantinei și a altor măsuri anti-epidemice, dar și prin scepticismul față de vaccinurile anti-Covid. Numărul deceselor provocate de virus în Brazilia a depășit până acum 520 de mii. În iulie 2020, după ce a fost el însuți testat pozitiv pentru coronavirus, Bolsonaro a convocat o conferință de presă în timpul căreia și-a scos masca în mod ostentativ.


Sursă alternativă: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday