Cele mai multe decese zilnice din cauza Covid se înregistrează în Statele Unite, reprezentând unul din 12 decese raportate în întreaga lume, potrivit unei analize Reuters. Recordul anterior de decese într-o singură zi a fost înregistrat pe 4 noiembrie, când au murit 10.733 de persoane din cauza infecției cu coronavirus. Potrivit Universității John Hopkins, numărul deceselor înregistrate la nivel mondial de la începutul pandemiei a trecut de 1,3 milioane, iar cel al infectărilor de 55,64 de milioane.

SUA este cea mai afectată națiune din lume, cu 11,38 milioane de infecții și 248.574 de decese de la începutul pandemiei. Alte două țări, Brazilia, cu 166.699 de decese provocate de coronavirus și India cu 130.993 au depășit pragul de o sută de mii de morți. 

În Europa, unde se înregistrează aproape un sfert din numărul total de decese (1,3 milioane), Marea Britanie a raportat cel mai mare număr de decese din regiune, aproape 53 de mii, fiind de altfel singura țară europeană care a depășit pragul de 50 de mii de morți, urmată de Italia cu 46.464 de decese și Franța cu 46.273, potrivit Reuters. Franța este singura țară europeană care a depășit pragul de două milioane de infectări, însă în ultimele zile, numărul cazurilor noi a fost în scădere după impunerea noilor restricții.  

Surse: Reuters, John Hopkins University