Potrivit purtătorului de cuvânt al Administrației Regionale Odesa, Serghei Bratciuk, citat de CNN, o navă de aprovizionare rusească, sub numele de “Vsevolod Bobrov”, a fost remorcată către portul Sevastopol din zona Insulei Șerpilor din Marea Neagră, după ce a luat foc. Acesta a scris pe Telegram că nava a fost lovită într-un atac al armatei ucrainene, fără a preciza cum s-a desfășurat atacul rescpectiv.

Un consilier al Ministrului ucrainean de Interne a scris pe pagina sa de Twitter că nava ar fi fost lovită, cel mai probabil de forțele ucrainene, atac care ar fi provocat un incendiu la bordul acesteia. 

Anterior, presa ucraineană relata, pe surse, că nava respectivă este una dintre cele două vase de suport logistic de care Rusia dispune și este printre cele mai noi modele din inventarul Moscovei, iar chiar și pierderea temporară a navei poate avea un puternic impact în ofensiva asupra Ucrainei. 

Informația nu a putut fi verificată din alte surse. 

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday