Raportul situației și perspectivelor economice mondiale al Departamentului pentru Afaceri Economice și Sociale al ONU arată că economiile statelor dezvoltate au scăzut cu 5,6% în 2020 și preconizează că vor recupera 4%, în timp ce economiile țările în curs de dezvoltare s-au contractat cu 2,5% și se estimează că vor crește cu 5,7% în 2021.

Răspunsurile fiscale masive aplicate în timp util au împiedicat o catastrofă economică asemănătoare Marii Depresiuni, la nivel mondial. Este critic ca economiile G20 să revină pe traiectoria creșterii, nu numai pentru a ridica restul economiilor mondiale, ci și pentru a face economia mondială mai rezistentă la șocurile viitoare”, arată raportul.

Secretarul General al ONU, António Guterres, a declarat: Ne confruntăm cu cea mai gravă criză economică și de sănătate din ultimii 90 de ani. Pe măsură ce deplângem numărul crescut de morți, trebuie să ne amintim că alegerile pe care le facem acum vor determina viitorul nostru colectiv“.

Surse alternative: ONU, Reuters.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday