Conform raportului întocmit de Programul ONU pentru Mediu, mai sunt responsabile pentru producerea de deșeuri alimentare și restaurantele sau magazinele alimentare, însă gospodăriile individuale aruncă cele mai mari cantități de alimente la gunoi.

Richard Swannell, reprezentant Wrap – ONG partener ONU, susține că problema descrisă în respectivul document este mult mai serioasă decât anticipau Wrap și ONU: ”Sunt atâtea alimente încât am putea umple 230 de milioane de camioane a câte 40 de tone fiecare, care puse bară la bară ar înconjura Pământul de șapte ori”.

Dacă anii trecuți situația era considerată o problemă a statelor bogate, ale căror cetățeni cumpărau mai mult decât puteau consuma, raportul din acest an a identificat că ”se fac excese în fiecare colț al lumii”. Una din problemele țărilor sărace este capacitatea de păstrare a alimentelor în condiții în care nu se degradează, cum ar fi temperaturile scăzute.

În Regatul Unit, pandemia de coronavirus a determinat scăderea cu 22% a cantității de mâncare nefolosită, potrivit Wrap, care a explicat faptul că în această perioadă, oamenii și-au planificat mai bine când să iasă la cumpărături și cât să consume sau când să gătească acasă.

Sursa: BBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday