UPDATE: Incendiul a fost stins după mai multe ore de intervenție. ,,Cauza probabilă, stabilită în urma cercetărilor preliminare, este producerea scânteilor electrostatice la sistemul de depozitare al lichidului combustibil, care au aprins diluantul de pe platforma de depozitare în aer liber”, a declarat ISU Vâlcea pentru news.ro.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență informează că un incendiu puternic a izbucnit la un depozit cu materiale de construcții, vopseluri și diluanți, din Râmnicu Vâlcea.

Din primele informații, o persoană a suferit arsuri și a fost transportată la spital. Incendiul a fost localizat, dar sunt degajări mari de fum. A fost activat sistemul RO-ALERT pentru avertizarea populației.

Comunicat ISU:

VÂLCEA – incendiu la un depozit cu materiale de construcții, vopseluri și diluanți, în municipiul Râmnicu Vâlcea.

Arderea se manifestă pe o suprafață de 3500mp, cu degajări mari de fum.

La fața locului, salvatorii intervin cu 7 mașini de stingere, 1 autoscară și 1 autospecială CBRN. La locul evenimentului se află și 1 ambulanță a serviciului județean.

Pentru protecția populației aflată în apropierea zonei de manifestare, dispeceratul ISU Vâlcea a transmis un mesaj de avertizare prin intermediul sistemului RO-ALERT.

Din informațiile preliminare, o persoană a suferit arsuri de gradul ÎI și a fost transportată la spital pentru îngrijiri de specialitate.

La acest moment, incendiul este localizat, fiind eliminat posibilitatea propagării flăcărilor la vecinătăți.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday