Comitetul Executiv la PSD a decis lista candidaților partidului social-democrat la alegerile europarlamentare. Liviu Dragnea anunțat că primele trei locuri sunt ocupate de Rovana Plumb, Carman Avram și Claudiu Manda.
Referitor la starea sa de sănătate, Dragnea a declarat că nu a vrut să facă „un caz național, o consider o chestiune personală. Nu am vrut să tulbur activitatea spitalului”. „În legătură cu spitalul privat, în primul rând e spital cu capital 100% românesc. În al doilea rând, eu urmez medicul. Medicul pe care îl știu de multă vreme, a reușit o intervenție foarte complicată la Irina și acolo mi-a zis să merg” a mai declarat liderul PSD.
Președintele Camerei Deputaților a mai spus că Israelul are dreptul să hotărască unde are capitala și că decizia privind mutarea ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim trebuie finalizată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării. „Subiectul mutării ambasadei trebuie finalizat ca discuție și decizie. Eu mi-am exprimat primul susținerea pentru mutarea ei, decizia administrativă nu e nici la mine, nici la Senat, nici la Parlament, în schimb cred că în CSAT trebuie abordat acest subiect și prezentată o decizie”.
Potrivit liderului PSD, lista candidaților este următoarea (primele zece poziții):
- Rovana Plumb
- jurnalista Carmen Avram
- Claudiu Manda
- preotul Chris Terhes
- Dan Nica
- Maria Grapini
- Dragos Benea
- Victor Negrescu
- Natalia Intotero
- Gabriela Zoană
Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:
Înțeleg că lista o aveți, pe cea bună. După cum vedeți m-am întors, deși unii au vrut să-mi bage cuțitul în spate. Mă refer la niște domni în halat alb. Am avut CEX unde am aprobat lista pentru alegerile europarlamentare.
N-am vrut sa fac un caz național, o consider o chestiune personală. Nu am vrut să tulbur activitatea spitalului. În legătură cu spitalul privat, în primul rând e spital cu capital 100% românesc. În al doilea rând, eu urmez medicul. Medicul pe care îl știu de multă vreme, a reușit o intervenție foarte complicată la Irina și acolo mi-a zis să merg. Acolo m-a consultat și îngrijit. Dacă îmi spunea să merg oriunde mergeam. E vorba de doctorul Catană.
De ce nu la Spitalul Militar? Îi respect, sunt cadre foarte bune, dar când eram în Teleorman aveam doi medici la care mergeam în permanență, și aici la fel..
Am văzut analiza, nu mi s-a părut că e care să indice o variantă anume. E bună, dar nu are finalitatea pe care mi-o doream eu. Subiectul mutării ambasadei trebuie finalizat ca discuție și decizie. Eu mi-am exprimat primul susținerea pentru mutarea ei, decizia administrativă nu e nici la mine, nici la Senat, nici la Parlament, în schimb cred că în Consiliul Suprem de Apărare a Țării trebuie abordat acest subiect și prezentată o decizie.
Doamna premier a exprimat punctul de vedere pe care l-am avut înainte, asumat, susținut. Israelul are dreptul să hotărască unde e capitala, dar trebuie o discuție în Consiliul Suprem de Apărare a Țării care trebuie finalizată. Schimburi de replici nu ajută.
O foarte mare problemă e generată de refuzul președintelui Iohannis de a numi un ambasador în Israel, cu toate că a primit mai multe propuneri. Nu cred că s-a mai întâmplat. Pentru mine este de neînțeles.
Din câte țin minte s-a stabilit să se facă un grup de lucru, inclusiv cu Guvernul și Administrația Prezidențială, care cred că a refuzat să trimită un om acolo. Și cu analiză și fără președintele trebuie să genereze această discuție în CSAT.
România câștigă o relație specială cu Israelul. Sunt momente în istoria unei țări când are nevoie de sprijin. Avem relații bune cu China pentru că am fost printre primele țări care au recunoscut-o. Putem folosi acest moment pentru avea o relație și mai bună cu Israelul. E un potențial foarte mare.
Sunt investiții care se pot aduce în România. Este o dorință și din partea SUA. România ar avea de câștigat. Dar ce ne face cel mai rău e că această discuție nu se închide.
România a avut mereu relații foarte bune cu statele arabe. Nu am de unde să știu care sunt resorturile, cauzele, motivele (legat de Iordania).
Nu trebuie să fim o țară care să nu se ocupe de subiecte importante, doar să stăm la rând.
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.