Procurorii l-au acuzat pe Paul Manafort că a încercat să-i convingă pe martori să mintă în instanță și au cerut trimiterea acestuia la închisoare, în așteptarea procesului său, potrivit unei cereri depuse în judecătoria DC.

Unul dintre martori le-a spus anchetatorilor recent că fostul şef de campanie al lui Donald Trump dorea ca acesta să mintă despre o campanie de de lobby la care au lucrat.

Manafort este în prezent în arest la domiciliu și are de plătit o cauțiune de 10 milioane de dolari. El așteaptă un proces în Virginia care este programat pentru sfârșitul lunii iulie și un proces în DC programat să înceapă în septembrie. El a pledat nevinovat pentru acuzațiile legate de eșecul său de a-și dezvălui activitatea de lobby în SUA pentru un guvern străin și de a combate frauda și alte infracțiuni financiare.

La sfârșitul lunii februarie, Manafort “a contactat în repetate rânduri” doi oameni care pot fi martori împotriva lui. Aceștia au asistat anterior eforturile de lobby și de relații publice pe care Manafort le-a desfășurat în SUA și Europa. Recent, martorii au ajutat anchetatorii să găsească dovezi ale efortului de manipulare a martorilor, au spus procurorii.

CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday