Propunerea a fost transmisă de Laura Codruța Kovesi printr-o scrisoare adresată comisarilor europeni pentru Justiție (Didier Reynders) și pentru Buget și Administrație (Johannes Hahn).

“De la numirea Colegiului EPPO au fost adoptate decizii-cheie pentru înființarea Parchetului, a fost recrutat personal pentru biroul central din Luxemburg, un sistem de gestionare a cazurilor complet operațional este gata de utilizare și au fost încheiate parteneriate de lucru”, se arată în comunicatul transmis de EPPO.

Colegiul EPPO a numit deja procurori europeni delegați în 10 state membre. Până pe 8 ianuarie doar 16 procurori români aveau depusă candidatura pentru cele 15 posturi de procuror european delegat, aprobate de Ministerul Justiției. Parchetul European a solicitat anul trecut României să asigure între 20 și 30 de procurori delegați.

Pe 18 februarie, președintele Iohannis a semnat decretul prin care Parchetul European condus de Codruța Kovesi a devenit operațional pe teritoriul României.

 Sursă foto: LCVA | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday