Trei persoane au fost reținute de procurorii DIICOT  și alte patru au fost puse sub control judiciar pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic ilicit de droguri de risc în formă continuată şi deţinere fără drept de droguri de risc în vederea consumului propriu, potrivit unui comunicat transmis de DIICOT. 

Ieri au fost efectuate 9 percheziții în județul Dâmbovița, pentru destructurarea celei mai importante grupări infracționale specializate în producerea și vânzarea de cannabis, pe raza Capitalei.

Au fost descoperite 3 culturi indoor de cannabis, în diverse stadii de maturitate, în greutate totală de aproximativ 278 de kilograme, sisteme complete de întreținere a culturii indoor de cannabis, aproximativ 4  kilograme de cannabis (inflorescență, masa vegetala vrac), sisteme complete de preparare și ambalare a produselor cannabice (vidare, presare, uscare), 7.800 de lei susceptibili a proveni din traficul de droguri, 7 telefoane mobile, cartele sim și un cântar electronic de mare precizie, informează DIICOT.

În ultimii trei ani, această rețea a produs și distribuit în capitală și în județele limitrofe peste două tone de produse cannabice.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, DIICOT transmite că s-a reţinut faptul că membrii reţelei, formată din 7 persoane,  au investit sume foarte mari mari de bani, de ordinul sutelor de mii de euro, cumpărând imobile și terenuri, în mediul rural,  pe raza judeţului Dâmbovița, locații unde au înființat culturi indoor de cannabis, dotate cu cele mai performate sisteme de întreținere și stimulare a creșterii și producției. Inculpaţii au cumpărat imobile în apropierea culturilor, separat de acestea, unde locuiau efectiv ducând o viață aparent normală.

Inculpaţii  au fost prezentaţi Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday