Proiectul Lumea HOSPICE, implementat pe parcursul a doi ani (februarie 2022 – ianuarie 2024) a făcut posibil ca 11 organizații nonguvernamentale să primească, din partea HOSPICE Casa Speranței, sprijin în vederea dezvoltării capacității de strângere de fonduri. Acțiunile cuprinse în proiect au fost: instruire în campaniile dedicate de fundraising, dezvoltare mecanisme de fundraising, organizare evenimente pentru organizațiile beneficiare pe platforma lumea.hospice.ro. Astfel, în perioada menționată au fost difuzate 18 evenimente pe platformă. Totodată, proiectul a atras un număr mai mare de voluntari, 143 de persoane s-au implicat în acțiuni de voluntariat și au asigurat astfel 3.439 ore de voluntariat în cadrul evenimentelor și campaniilor organizate de HOSPICE Casa Speranței.

Un proiect unic, într-o perioadă care solicita inovație în campaniile de strângere de fonduri

Proiectul a propus, printre altele, o soluție particulară, inovativă, respectiv crearea de evenimente live pe platforma Lumea HOSPICE, iar pe parcursul difuzării acestor evenimente s-a creat posibilitatea demarării unor campanii live de strângere de fonduri, toți banii generați au fost direcționați către organizația beneficiară într-un timp real, direct din platformă.

Cred în puterea lucrurilor făcute împreună și cred în responsabilitatea organizațiilor mari de a îi ajuta și pe cei mai mici. HOSPICE este un model atât de bune practici clinice, cât și de uilizare a mecanismelor de fundraising și comunicare. De aceea, bazându-ne pe experiența acumulată în cei 32 de ani de existență, prin intermediul acestui proiect am vrut să împărtășim cu organizațiile mai mici din lecțiile învățate de noi în toți acești ani, din mecanismele de fundraising deja testate de noi și să îi ajutăm să își dezvolte și ei, la rândul lor, un plan de fundraising adaptat nevoilor lor și să implementeze metode de strângere de fonduri cât mai eficiente. Mă bucur că am reușit să facem acest lucru și sper să generăm un model de urmat și de către alte organizații mari, pentru că avem cu toții o responsabilitate concretă în a face lucruri menite să dezvolte societatea civilă în ansamblul ei”, afirmă Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranței.

Participarea in proiectul “Lumea HOSPICE” a oferit proiectului în educația timpurie inițiat de Fundația Acorns, mai multă vizibilitate, un plan de acțiune, o structură a îndeplinirii acțiunilor din acest plan, o serie de contacte și o modalitate de reevaluare a obiectivelor pe parcursul proiectului și setarea unor obiective noi, în acord cu necesitățile momentului și resursele avute la dispoziție”, afirmă Valentina Secară, general manager Fundația Acorns, benefiar al proiectului.

Beneficiari ai acestui proiect au fost și cei de la Asociația Down Plus. Larisa Bucur, co-fondator al asociației: “Proiectul a reprezentat pentru noi oportunitatea de a ne muta strategia atragerii de fonduri la nivelul următor. Am prins curaj pentru evenimente mai mari, pentru implicarea întregii noastre echipe, referindu-ne aici chiar și la părinții și familiile beneficiarilor”.

Cauzele beneficiare ale proiectului Lumea HOSPICE – Model inovativ de strângere de fonduri în sprijinul pacienților cu boli incurabile, derulat de Fundația HOSPICE Casa Speranței, în parteneriat cu Asociația Passe par Nous, cu sprijinul financiar al Active Citizens Fund România, program finanțat de Islanda, Liechtenstein și Norvegia prin Granturile SEE 2014 – 2021 sunt: Fundația Acorns, Asociația Down Plus București, Asociația Fă Bine, Asociația Învățăm Viața, Hospice Eliana, Asociația Happy Minds, Asociația Lumina, Hospice Emanuel, Asociația Passe Par Nous, Asociația Lavanda Fest, Fundația Ștefan Câlția.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday