Peste 43 de mii de noi cazuri a anunțat Spania în ultimele șapte zile, în timp Franța a depășit 22 de mii. Germania a identificat 8.600 de cazuri în ultima săptămână, cu aproape 500 mai multe decât România. Dar aceste țări fac mult mai multe teste, așa încât, excluzând țări cu populație foarte mică (Luxemburg, Malta, Croația) rata de pozitivitate (raportul cazurilor pozitive în numărul de teste) rămâne cel mai mare în România, după Spania.

Totuși, este pentru prima dată în ultimele 11 săptămâni, când această rată scade în România, revenind pe medie sub 6%.

De asemenea, raportul pe ultimele două săptămâni al Centrului pentru prevenirea și controlul bolilor, de pe lângă Comisia Europeană, arată o ușoară scădere a ratei deceselor în România (raportate la suta de mii de locuitori), chiar dacă aceasta rămâne în continuare cea mai mare din UE, la mare distanță. Înregistrează însă creșteri rapide ale ratei deceselor Spania, Belgia și chiar Italia. De altfel Italia a anunțat duminică peste 1200 de cazuri noi, cel mai mare bilanț din ultimele trei luni, identificând aproape 4700 de cazuri noi în ultima săptămână.

Deși a raportat peste 7.100 de cazuri noi în ultima săptămână, Marea Britanie este singura dintre țările mari europene care pare să rămână pe un trend de scădere, fiind cu aproape 500 de cazuri mai puține decât în săptămâna anterioară. În această săptămână Regatul a extins însă lista țărilor din care sunt supuși carantinei cei care vin, sute de mii de britanici scurtându-și concediile în Franța sau în Malta, pentru a nu fi nevoiți să stea două săptămâni acasă, la întoarcere.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday