Este teama de un al doilea val al coronavirusului cea care îi face pe investitori să caute refugii de siguranță, iar investițiile în metal prețios sunt cele mai frecvente în perioade de crize. Pe piețele internaționale uncia de aur a depășit valoarea de 1800 de dolari, atinsă ultima dată în august 2011 (la apogeul unei recesiuni de trei ani). Consecutiv, gramul de aur (cotat 8 iulie) la BNR a depășit 248 de lei.

Dar acest nou record nu este înregistrat pe finalul unei crize economice, așa cum s-a întâmplat acum un deceniu, ci în debutul ei. De altfel, analiștii piețelor internaționale au anticipat deja această evoluție, mai ales că prețul aurului crește susținut din septembrie 2018. Astfel, pe 19 iunie 2020, Goldman Schs anunța un preț-țintă de 2000 de dolari pentru uncia de aur, pentru următoarele 12 luni, precizând că metalul prețios va continua să se scumpească chiar și în condițiile revenirii economiei, mai ales în perspectiva unei scăderi a dolarului american.

Însă oficialii FED (banca centrală a SUA) au avertizat zilele trecute că reaprinderea epidemiei riscă să înghețe prematur relansarea economică de după lunile de carantină, iar acest lucru sporește anxietatea investitorilor speculativi.

Surse alternative: FinancialTimes, MarketWatch, BusinessInsider

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday