Lee Kun-hee a fost internat în 2014 în spital, în urma unui atac de cord, iar de atunci, a avut nevoie de îngrijirea constantă a medicilor. Era cel mai bogat om din Coreea de Sud, cu o avere estimată la aproape 21 de miliarde de dolari. 

A preluat afacerea tatălui său în 1987, când firma era deja una dintre cele mai mari din Coreea de Sud. Inițial, aceasta era implicată în comerțul cu fructe, pește și tăiței, ca mai apoi să se extindă în construcții și în domeniul tehnologiei. 

Deși fiul său se ocupa de afacere din 2014, acesta a fost implicat în același scandal de corupție cu fosta președintă a țării, Park Geun-hye, iar acum așteaptă rejudecarea dosarului. În aceste condiții, analiștii cred că decesul lui Lee Kun-hee va crea probleme în ceea ce privește conducerea companiei, întrucât sunt șanse mari ca fiul lui Lee să primească o nouă condamnare la închisoare, după cea din 2017.

Surse alternative: Reuters, Guardian

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday