Conferință de presă susținută de Președintele României, Klaus Iohannis

Geplaatst door Privesc.Eu op Woensdag 23 september 2020

Declarațiile șefului statului au loc la o zi după ce parlamentul a adoptat proiectul de lege privind rectificarea bugetară, cu amendamentele introduse de PSD prin care pensiile cresc cu 40%.

Iohannis a lăsat de înțeles, întrebat fiind, că nu va promulga legea adoptată ieri: „Este de dorit să crească salariile și pensiile. Primii pași s-au făcut: la alocații și pensii, treptat. Dar contextul nu ne permite. PSD este iresponsabil, a împovărat bugetul de anul viitor cu 6% din PIB. Trebuie să luăm bani din altă parte să dăm bani aici. Chiar dacă ne dorim creșterile, trebuie să așteptăm momentul prielnic, care nu este acum”.

Principalele declarații:

  • În această duminică, pe 27 septembrie mergem la urne pentru a alege viitorii primari și consilieri locali. Alegerea e importantă. De ce este importantă? Pentru că de cei care vor câștiga depinde ca școala și spitalul să fie modernizate, drumurile reparate. 
  • Din cauza pandemiei, întreg procesul electoral a fost perturbat. Alegerile locale ar fi trebuit să aibă loc cu câteva luni în urmă, dar organizarea în circumstanțele pandemiei ar fi putut duce la creșterea numărului de infectări. Pandemia nu s-a încheiat, dar acum știm care sunt măsurile care permit desfășurarea scrutinului în condiții de siguranță: dezinfectarea riguroasă a secțiilor de vot, crearea unor spații speciale de circulație.
  • Riscul infectării este redus la minimum dacă respectăm regulile. Exprimarea votului nu diferă cu mult față de activitățile pe care le facem în fiecare zi.
  • Campania electorală a fost una activă, un câștig pentru democrație. Am văzut și cum unii competitori recurg la practici retrograde. Aceiași politicieni se folosesc de majoritatea pe care o au în parlament pentru a aproba legi populiste, inaplicabile în această criză sanitară majoră. Iresponsabilitatea PSD riscă să arunce România într-o criză prelungită. Modul cinic de a face politică e de domeniu trecutului. Votul este singurul instrument de a impune o soluție constructivă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday