Președintele a susținut o declarație de presă în urma unei ședințe privind campania de vaccinare anti-COVID-19, la care au participat ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Principalele declarații:

Limitarea efectelor pandemiei e o prioritate pentru toate guvernele lumii. Vaccinul anti-Covid a devenit speranța noastră de a ne reîntoarce la o viață normală. 

Acum, când vaccinurile sunt o certitudine, întrezărim o speranță, dar trebuie să avem răbdare, să respectăm măsurile în vigoare. În țara noastră, evoluția pandemiei este îngrijorătoare în continuare.

Azi am convocat o întâlnire pentru a discuta aspectele legate de campania de vaccinare. Avem de a face cu o problemă de securitate națională. Autoritățile s-au mobilizat foarte bine și avem o strategie de vaccinare care va fi aprobată în zilele următoare. De asemenea, au fost stabilite mecanismele de aprovizionare, stocare și resurse umane implicate.

Strategia va fi supusă aprobării în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT).

Am discutat și despre necesitatea ca serviciile de vaccinare să fie accesibile pentru categoriile țintă. Din grupurile prioritare fac parte personalul din domeniul sănătății, populația cu risc ridicat în cadrul infecției și personalul din funcțiile cheie.

Vaccinarea se va face etapizat, se va realiza la locul de muncă pentru cei din domeniul sănătății. Pentru celelalte categorii de populație, se va face prin centrele de vaccinare fixe și mobile, rețeaua de medicină de familie și centre drive-thru pentru toate celelalte categorii de populație.

Ministerul Apărării va gestiona depozitul central precum și al celor șase regionale, de unde se va face distribuția către centrele de vaccinare fixe și mobile.

Comunicarea este esențială, toate informațiile oficiale vor fi comunicate pe un site special.

Este foarte important de știut că vaccinurile aprobate de autorități sunt sigure și reprezintă singura soluție viabilă pentru a pune capăt acestei pandemii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday