”Au apărut tensiuni în regiunea Mării Negre, cu accent pe granița de est a Ucrainei. Să nu își imagineze cineva că stăm și așteptăm informații, din contră, noi dăm informații altora. Am avut discuții cu ministrul Apărării și cu conducătorii de servicii, cunoaștem foarte bine situația, care este una care trebuie extrem de atent evaluată nu doar militar, ci și diplomatic. Voi convoca săptămâna viitoare o ședință CSAT dedicată special acumulării de trupe pe granița Ucrainei, în regiunea de est”, a precizat șeful statului.

Iohannis a mai adăugat: ”Despre criza Rusia-Ucraina: Ne preocupă pe toți, dar pentru noi, în România, e extrem de important să fim pe fază. Solicităm o atenție sporită a armatei în zona Mării Negre, și am reușit. La summitul NATO din 2016 am reușit acest lucru și de atunci există o strategie pentru această zonă. Înființăm centre de cyber-security, centre de reziliență care să aibă grijă. În această etapă, e nevoie de o colaborare NATO și europeană și de o atenție sporită a tuturor pentru flancul estic. Necesită întreaga atenție a NATO și a UE, fiindcă acolo se află membri noi care au infrastructuri critice, economii care nu ajung la nivelul celor din vest”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday