O sursă din Cabinet a declarat pentru BBC că textul a fost agreat la nivel tehnic de oficiali ai ambelor părți, după discuțiile intensive din această săptămână.

Surse confirmă că textul unui acord pentru divorț a fost agreat la nivel tehnic“, a declarat editorul politic BBC Laura Kuenssberg pe Twitter. “Cabinetul urmează să se întâlnească mâine după-amiaza … ar putea urma o confirmare oficială în curând.”

Și Reuters, care citează BBC, anunță că Uniunea Europeană și Marea Britanie au convenit asupra unui proiect de text cu privire la Brexit, iar premierul Theresa May va prezenta acordul miniștrilor săi miercuri.

Theresa May a convocat pentru miercuri o ședință specială a guvern pentru a discuta despre draftul de acord privind Brexitul.

The Sun relatează că fiecărui ministru i s-a cerut să se întâlnească marți seara premierul Theresa May, pentru discuții separate.

Viitorul frontierei irlandeze a fost ultima problemă importantă care a fost rezolvată în cadrul negocierilor. S-a vorbit despre o politică care să asigure evitarea revenirii la controalele de frontieră dintre Irlanda de Nord și Irlanda, în cazul în care o relație comercială nu va fi convenită la timp, notează Reuters. RTE arată că acest lucru se va derula sub forma unui regim vamal temporar în Regatul Unit, cu dispoziții specifice pentru Irlanda de Nord, care se referă mai mult la problema vamală și la alinierea la normele pieței unice.

Anterior, miniștrii au declarat că vor publica o “declarație legală completă” înainte ca deputații să voteze orice acord.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday