Nicolae Ciucă a anunțat că este exclus să își depună mandatul și că își va juca ”șansa până la capăt”. Premierul desemnat a precizat că va continua negocierile cu partidele parlamentare pentru susținere și că până sâmbătă va depune la parlament programul de guvernare și lista de miniștri.

Ieri, Ciucă le-a trimis un document liderilor partidelor prin care cere un armistițiu pentru o perioadă limitată de timp, pentru susținerea unui guvern minoritar PNL-UDMR.

Principalele declarații:

Veți fixa o întâlnire cu Cioloș?

Am discutat cu dumnealui. Suntem aici, mergem să avem această întâlnire și comunicăm după. Nu-mi voi depune mandatul. Nu este o variantă.

Poate PNL să ducă acest guvern în parlament?

Până sâmbătă la ora 24 vom avea programul de guvernare și lista de miniștri depusă la parlament.

Ușa către PSD a fost închisă?

Nu este închisă ușa pentru nimeni. Noi continuăm să purtăm negocieri în continuare. Mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL – UDMR.

Între PSD și USR la guvernare ce ați alege?

Nu avem o decizie în acest sens. Nu înțelegeți că noi vorbim despre guvern minoritar? În acest moment, subliniez, există o singură abordare – negocieri pentru susținerea guvernului minoritar.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday