Viorica Dăncilă a declarat că în urma unei discuții în cadrul coaliției PSD-ALDE s-a decis transmiterea unor amendamente la acordul politic propus ieri de președintele Klaus Iohannis.  Premierul a declarat că sunt necesare includerea unor puncte legate de statutul României în Uniunea Europeană.

,,Un alt punct discutat în cadrul coaliției este cel referitor la acordul politic. Noi ne așteptam ca acest acord să reliefeze discuțiile avute cu partidele. Considerăm că atunci când vorbim de acord trebuie să existe consens pe toate punctele. Vom veni cu amendamente la acest acord ca să întărim parcursul european al țării noastre.

Trebuie să întărim poziția României în UE, să vorbim de dublul standard, de Europa cu două viteze, de modul în care căutăm să găsim consens în rândul europarlamentarilor ca realitatea din România să fie transpusă în legislația europeană. Trebuie să vorbim de modul în care România va sta la masa deciziilor. O Uniune Europeană puternică presupune ca fiecare stat membru să fie puternic”, a declarat Viorica Dăncilă.

De asemenea, aceasta a vorbit și despre situația votului din Diaspora la alegerile din 26 mai: ,,Legat de votul din Diaspora, luni voi face publice analizele făcute de MAI și MAE, trebuie să vedem care sunt soluțiile. Vom discuta și despre miniștri, dar în cadrul coaliției”.