Premierul Viorica Dăncilă se află joi la Alba Iulia, pentru vizita la Monumentul Unirii și întâlnirea cu IPS Irineu, Arhiepiscop de Alba Iulia. În Sala Unirii, de la ora 11, a început o şedinţă solemnă de Guvern.

Principalele declarații ale Premierului Dăncilă: 

“În plan simbolic este probabil cel mai emoționant moment al mandatului nostru. Vom continua să punem în aplicare politici publice în serviciul țării și în beneficiul cetățeanului. Să arătăm copiilor și urmașilor noștri că avem capacitatea să le lăsăm moștenire o Românie demnă, mai unită și mai puternică.

Eforturile pe care le depunem au scopul de a construi și de a consacra în plan european și internațional o Românie modernă, activă, dinamică, cu economie solidă și o societate solidă, o țară care se adaptează la evoluțiile economice și sociale interne și internaționale și care are grijă de cetățenii săi.

Vom adopta măsuri prin care ne onorăm cetățenii veterani de război. Avem un act normativ cu valoare pentru o categorie de persoane cărora societatea le datorează recunoștință. Aprobăm o creștere semnificativă a indemnizațiilor pentru invalizii, veteranii și văduvele de război, de la 259 la 1500 de lei lunar, pentru cei încadrați în gradul 1 la invaliditate, de la 231 la 1000 de lei pentru cei încadrați în gradul 2 și de la 196 lei la 900 de lei lunar pentru cei încadrați în gradul 3.

Toți copiii din România vor fi incluși, până la vârsta de 18 ani, într-un mecanism activ de economisire. Statul va deschide la Trezorerie un cont special de economisire. În acest cont părinții pot depune bani, iar statul contribuie cu o primă anuală. Banii economisiți prin acest instrument pot fi retrași după împlinirea vârstei de 18 ani, pentru finanțarea studiilor universitare sau pentru a acoperi, la momentul respectiv, lipsa de venituri. Banii nu se impozitează și primesc de la buget o dobândă anuală stimulativă, constantă.

Politicile agricole și de dezvoltare rurală implementate de Guvernul României au asigurat stimulente pentru ca sectorul agricol să continue să fie un sector de creștere economică. Ne propunem crearea unei surse de forță de muncă pentru populația din mediul rural, pentru a evita migrația către mediul urban. Va fi înființată Casa de Comerț Agroalimentar Unirea. Adoptăm un act normativ prin care instituim acest mecanism comercial funcțional, capabil să ducă la valorificarea superioară a resurselor și producției agricole și să susțină fermierii și fermele pe piața internă și externă.”

Înainte de începerea ședinței, Premierul Dăncilă și mai mulți miniștri au fost huiduiți, după vizita la Monumentul Unirii.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday