Potrivit Reuters, atacul s-a derulat pe parcursul mai multor zile. Un oficial guvernamental responsabil cu securitatea cibernetică a declarat că serverele calculatoarelor guvernului polonez și sistemul național de compensare a plăților au fost afectate de mai mult atacuri cibernetice în ultimele zile. Acesta a precizat că autoritățile nu au reușit încă să identifice atacatorii.

Site-ul web al sistemului național de compensare și serverele dedicate rețelei de e-mail a guvernului polonez au fost atacate. Atacurile sunt monitorizate dar este prea devreme pentru a atribui aceste atacuri”, a declarat oficialul.

Separat, Wojciech Dabrowski, directorul celei mai mari companii producătoare de energie din Polonia, a declarat că rețelele IT ale companiei sale au fost și ele vizate de un atac cibernetic, dar a menționat că furnizarea de căldură și energie nu va fi întreruptă. 

Guvernul de la Varșovia a majorat la începutul acestei săptămâni nivelul de alertă de securitate cibernetică, obligând operatorii din industriile critice ale țării să-și monitorizeze îndeaproape sistemele informatice. 

Sursa: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday