Platforma online Medicamente la Risc, dedicată monitorizării și prevenirii crizelor de medicamente, a fost lansată marți de Asociația Dăruieşte Viaţă în parteneriat cu Observatorul Român de Sănătate. 

Aociația Dăruiește Viață și Observatorul Român de Sănătate au făcut apel la autorități – Ministerul Sănătății, Agenția Națională a Medicamentului și Casa Națională de Asigurări de Sănătate – să folosească toate datele pe care le au pentru a preveni crizele de medicamente.

Platforma a fost lansată în contextul în care în România au fost înregistrate peste 2600 de reclamații la Agenția Națională a Medicamentului, în perioada 2015-2017, iar pentru 24 de medicamente din Programul Național de Oncologie, comercializarea în România a fost întreruptă temporar sau permanent în perioada analizată. În același timp, au fost identificate 9 medicamente din Programul Național de Oncologie al căror preț este mai mare în România decât în alte state ale Uniunii Europene, fapt care încalcă legislația în vigoare privind corecțiile anuale ale prețurilor.

Platforma Medicamente la Risc este disponibilă aici.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday