Una dintre cele mai simbolice arme de foc din istoria Vestului Sălbatic american, pistolul Colt al șerifului Pat Garret, cu care a fost ucis Billy the Kid în 1881, a fost scos la vânzare de către casa de licitații Bonhams, aceasta fiind programată să aibă loc luna viitoare.

Arma provine din colecția unei familii din Texas, care a adunat timp de 50 de ani arme de foc occidentale și alte artefacte. După ce proprietarul Jim Earle a decedat în 2019, familia sa a decis să vândă depozitul cu obiecte de colecție. 

Printre alte obiecte de colecție ce urmează să fie scoase la licitație de către casa Bonhams, se numără și un shotgun cu țeavă dublă, folosit de Billy în evadarea sa dintr-un tribunal din New Mexico, în aprilie 1881. Obiectul are o valoare estimată între 200 și 300 de mii de dolari. 

Billy the Kid, cunoscut și ca William H. Bonney, a fost un tâlhar și un infractor american din Vestul Sălbatic, care a omorât opt persoane până a fost ucis de șeriful Pat Garret pe data de 14 iulie 1881. William Bonney a murit la vârsta de 21 de ani. Povestea a fost transpusă în repetate rânduri în cultura pop și în industria cinematografică în ultimii 100 de ani, prin filmele “Pat Garret și Billy the Kid” sau “Young Guns”.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday