Rezultatele unui studiu de laborator indică faptul că vaccinul anti-COVID este eficient și în neutralizarea noilor tulpini, care par să fie mai virale decât cea clasică (se răspândesc mai repede). Cercetarea Pfizer, efectuată în colaborare cu oamenii de ştiinţă de la Universitatea Medical Branch din Texas, a fost realizat pe baza unor probe de sânge prelevate de la persoanele cărora li s-a administrat vaccinul. Concluziile sunt însă limitate, deoarece nu a fost analizat setul complet de mutații din nicio variantă nouă a coronavirusului, iar cercetarea nu a fost încă evaluată de alţi experţi.

Vicepreședintele Pfizer, Phill Dormitzer, a declarat pentru CNBC News că este încurajator faptul că vaccinul pare eficient împotriva mutației britanice, precum și împotriva altor 15 tipuri de coronaviruși mutanți: “Am testat până acum 16 mutaţii diferite şi niciuna dintre ele nu a avut un impact semnificativ asupra eficienței vaccinului. Asta este o veste bună, dar nu înseamnă că o a 17-a mutaţie va fi la fel.”

Vaccinurile de la Pfizer/BioNTech și Moderna, care utilizează tehnologia ARN mesager, pot fi modificate rapid pentru a aborda noi mutații ale unui virus, dacă este necesar. Oamenii de știință au sugerat că modificările ar putea fi făcute în doar șase săptămâni, dar perioada de testare durează mult mai mult.

Sursa: CNBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday