Este cel mai celebru curent de meteori, pentru că în acea perioadă mulţi oameni sunt în concediu şi pot sta până mai târziu în noapte. Acest curent produce între 50 şi 60 de meteori pe oră, cu ani în care activitatea este mai numeroasă”, informează Observatorul Astronomic Amiral Vasile Urseanu. Perioada generală de activitate a Perseidelor este între 17 iulie și 26 august

Astronomii spun că stelele căzătoare pot fi observate, cu ochiul liber, cel mai bine după miezul nopții, de preferat din zone din afara orașelor, unde lumina artificială este cât mai redusă. Lumina lunii nu va îngreuna “spectacolul”, satelitul natural al Pământului fiind luminat doar în proporție de 7% în noaptea de 12 spre 13 august.

Orice meteor a cărui traiectorie inversă ajunge în constelația Cassiopeia (între Cassiopeia și Perseu) este o ”perseidă”. Astronomii mai informează că la apogeul ploii de meteoriți vor putea fi observate până la 70 de stele căzătoare pe oră.

Denumite după constelația din care par că vin, Perseidele reprezintă unul dintre numeroasele roiuri de meteori activi într-un an.

 Sursă: ScienceAlert

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday