Peter a luptat până la final, dar nu a reușit să câștige această bătălie. A murit înconjurat de oamenii care îl iubeau”, a anunțat familia.

Peter a trăit după convingerea sa. Suntem mândri de el și, în același timp, suntem de neconsolat“, se arată în comunicatul RTL, postul olandez de televiziune pentru care a lucrat de Vries și în apropierea căruia a fost împușcat săptămâna trecută.

Atacul asupra lui De Vries, în vârstă de 64 de ani, a scandalizat toată Europa. Jurnalistul era o celebritate în Olanda, atât în ​​calitate de comentator frecvent în cadrul programelor TV legate de infracționalitate, cât și în calitate de reporter, cu surse atât în ​​rândul poliției, cât și în lumea interlopă. Conform relatărilor presei locale, De Vries a fost împușcat de cinci ori, inclusiv în cap.

De Vries a câștigat un premiu Emmy în 2008 pentru munca sa de investigare a dispariției adolescentei Natalee Holloway în Aruba în 2005.

Surse alternative: Reuters, DW.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday