Bilanțul infecțiilor cu coronavirus a depășit pragul de cinci milioane la nivel mondial, în timp ce numărul deceselor provocate de Covid-19 a trecut de 325 de mii, conform siteului worldometers. În același timp, numărul persoanelor declarate vindecate se apropie de pragul de două milioane (1.970.000).

În acest moment, numărul cazurilor active este de 2,7 milioane, dintre care peste 45 de mii de pacienți sunt în stare gravă sau critică.

Cea mai afectată țară este SUA, cu aproape 1,6 milioane de cazuri și aproape 93 de mii de decese. Țara europeană cea mai afectată este Rusia, cu 300 de mii de îmbolnăviri. În Europa, cele mai multe decese au fost înregistrate în Marea Britanie, peste 35 de mii, Italia, Franța și Spania.

Cel mai mare număr de decese raportat la un milion de locuitori se înregistrează în Belgia (786), care a înregistrat 9.108 decese la un număr de 55.791 de cazuri de infectare. Pe locul al doilea se situează Spania, cu 594 de decese la un milion de locuitori.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday