Numărul liniilor de internet în bandă largă cu fibră optică (de mare viteză) din Europa este așteptat să se dubleze în următorii șase ani față de nivelurile de anul trecut, deoarece pandemia COVID-19 accelerează cererea de servicii de internet mai rapide.

Peste 202 de milioane de gospodării în Uniunea Europeană și Marea Britanie vor fi dotate cu astfel de linii până în 2026, în creștere de la 88,1 milioane în 2019, potrivit unui raport comun al firmei de consultanță IDATE și al grupului industrial FTTH Council Europe.

Germania, Marea Britanie și Italia se numără printre țările care vor înregistra o creștere semnificativă (Germania 730%, Marea Britanie 548% și Italia 218%).  Conform previziunilor, numărul de abonați din UE și Marea Britanie va crește la aproximativ 148 de milioane în 2026 de la 70,4 milioane în 2019.

„COVID-19 și munca de acasă explică parțial această creștere masivă, deoarece a condus la mai mult trafic de date și la noi cereri de bandă largă, se mai arată în raport.

Printre factorii care stimulează adoptarea fibrei optice de mare viteză se numără și tendința de abandonare a investițiilor în rețelele de cupru și un angajament puternic al guvernelor pentru modernizare.

Sursa: Reuters.

Sursa foto: Stephen Phillips//Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday