Este cea mai mare creștere de o zi de la debutul pandemiei. Până acum s-au înregistrat peste 21 de milioane de cazuri de infectare cu coronavirus la nivel mondial, conform Universității Johns Hopkins. Peste 771 de mii de persoane au murit ca urmare a infectării. 

Cea mai afectată țară din lume este SUA, unde se înregistrează peste 5,5 milioane de cazuri și 172 de mii de decese. A doua cea lovită țară de pandemie este Brazilia, cu peste 3,3 milioane de persoane infectate și 107 de mii decese.

Cazurile continuă să crească în multe țări, în timp ce altele, care inițial păreau că au avut succes în controlul pandemiei, acum se confruntă cu o creștere a infecțiilor. Situația este valabilă și în Europa.

Spania, care a fost una dintre cele mai afectate țări în primele luni ale pandemiei dar apoi a reușit să o țină sub control, a înregistrat o creștere în ultimele săptămâni, iar experții susțin că țara a ajuns din nou într-o „situație critică”.

Franța, o altă țară care a înregistrat un număr mare de cazuri și decese în martie și aprilie, înainte de a reuși să controleze răspândirea virusului, înregistrează, de asemenea, o creștere a infecțiilor.

 

Surse: OMS, BBC, ECDC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday