Cele nouă echipe care au fost de acord cu sancțiunile sunt Arsenal, AC Milan, Chelsea, Atlético Madrid, Internazionale Milano, Liverpool, Manchester City, Manchester United, Tottenham Hotspur. Organismul de conducere al fotbalului European precizează într-un comunicat că “În spiritul reconcilierii și pentru binele comun al fotbalului european”, cele nouă cluburi (din 12) implicate în proiectul “Super League” au prezentat o declarație care stabilește poziția cluburilor, inclusiv angajamentul lor față de competițiile UEFA și față de competițiile naționale.

Cele nouă cluburi vor efectua o plată combinată de 15 milioane de euro ca “gest de bunăvoință” în beneficiul copiilor, tinerilor și fotbalului. De asemenea, au acceptat ca UEFA să le rețină 5% din venituri pentru sezonul următor, pe care îl vor juca în competițiile de club.

Cluburile au fost de acord să fie amendate cu 100 de milioane de euro dacă încearcă din nou să joace într-o competiție neautorizată și 50 de milioane de euro dacă încalcă orice alte angajamente față de UEFA.

Cele nouă cluburi recunosc și acceptă că proiectul Super League a fost o greșeală și își cer scuze fanilor, asociațiilor naționale, ligilor naționale, colegilor europeni și UEFA”, se mai arată în comunicat.

Barcelona, ​​Real Madrid și Juventus au refuzat să aprobe ceea ce UEFA a numit “măsuri de reintegrare” și vor fi direcționate către organele disciplinare pentru sancțiuni, care ar putea include și interzicerea de a juca în Champions League.

Surse alternative: UEFA, BBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday