Principalele declarații:

  • Mă îngrijorează (numărul mic de teste din anumite județe) și aș vrea ca aceste lucruri să fie corectate prin mai multe teste antigen, rapide, prin secvențiere și avem pregătit un proiect în acest sens.
  • Anumite DSP-uri ar trebui să își facă treaba mai bine. În unele județe se testează mult mai puțin și asta pentru că oamenii care intră pe definiția de caz sunt mai puțini. În Timiș se testează mult.
  • Vedem că în anumite județe, Timiș este unul dintre ele, rămân vaccinuri nefolosite. Lucrul ăsta nu este de dorit, e de dorit să vaccinăm cât mai mult din populație. Aproape peste tot în țară sunt locuri la vaccinare care rămân neocupate.
  • Avem o cantitate impresionantă de vaccinuri, în luna martie vom avea peste 2 milioane, iar în aprilie 2 milioane numai de la Pfizer.
  • Legat de reducerea orei până la care se poate circula de la 23 la 22: Lucrurile devin tot mai îngrijorătoare. Capacitatea de testare ne arată o imagine a realității, iar lucrurile arată îngrijorător. Sunt mai mulți indicatori pentru a avea imaginea reală a situației, iar unul dintre ei este numărul de pacienți internați la ATI, iar acolo numărul crește.

Referitor la declarația premierului care a anunțat că urmează să se autosesizeze Corpul de Control al Guvernului privitor la publicarea numărului de teste pe județe, Vlad Voiculescu a declarat: ”Nu e niciun fel de trimitere a Corpului de control. Există oarece îngrijorări din partea unei instituții sau alteia. Sunt date despre numărul de vaccinați, de teste, despre împărțirea lor pe centre și județe. Lucrurile astea nu ar fi trebuit să fie niciodată secrete, ar fi trebuit să fie publice din ziua unu. E un pas spre corectare pe care trebuie să-l facem în fiecare zi.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday