“În momentul elaborării unei astfel de strategii, trebuie luate în considerare jurisdicția statelor membre, principiul subsidiarității, diversitatea pădurilor europene și aspectele practice ale gestionării durabile. Nu au avut loc consultări cu statele membre, iar proiectul nu este rezultatul unui efort comun. Solicităm o discuție comună pe această temă”, a precizat Ministrul Mediului din România pentru ziarul Magyar Nemzet.
De asemenea, Tanczos Barna a precizat că “România este una dintre statele membre UE care are un sistem forestier strict, bine reglementat”. Ministrul spune că protejarea pădurilor este o povară financiară pentru un stat membru UE precum România, deoarece sunt restricționate drepturile și posibilitățile proprietarilor, iar un sistem de compensare trebuie introdus.
Ca răspuns la proiectul Comisiei Europene, oficialii din 11 state membre ale blocului comunitar, printre care și România, Germania sau Franța, au semnat o scrisoare trimisă vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, prin care critică strategia.
Blocul comunitar propune prin strategia sa, parte a planului climatic, folosirea Politicii Agricole Comune pentru scheme de plăți acordare proprietarilor de pădure pentru protejarea acesteia, dar și un plan de plantare a trei miliarde de copaci.
Sursa: Magyar Nemzet
Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.
Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.