Tudorel Toader a făcut câteva precizări suplimentare cu privire la evaluarea Procurorului General Augustin Lazăr: ,,Nu întâmplător am spus cu mult timp în urmă că vine vremea evaluării, nu fac decât să pun în aplicare ceea ce spuneam atunci. Nu comentez comentariile altora. Decizia de demarare a procedurilor de evaluare a procurorului general nu a venit din senin. Eu am observat de-a lungul timpului și probabil ați observat și dumneavoastră cum Ministerul Public s-a îndepărtat de la rolul constituțional pe care îl are.  Eu am observat cum activitatea Ministerului Public s-a îndepărtat de la rolul de garantare a drepturilor și libertăților cetățenilor. În maxim 30 de zile voi prezenta public rezultatele. Nu aș spune acum că vor fi negative sau pozitive”.

Întrebat dacă nu se impune și o evaluare a conducerii Inspecției Judiciare, Ministrul Justiției a precizat că deocamdată în discuție este evaluarea procurorului: ,,Le luăm pas cu pas”.

Referitor la protocoale, Tudorel Toader a spus că nu este nimic nou în faptul că acestea ,,sunt nefirești” și a subliniat faptul că nu ministrul stabilește dacă sunt sau nu legale.

La finalul declarațiilor, ministrul a vorbit și despre candidații pentru postul de procuror-șef al DNA: ,,Îi stiu pe unii, poate le cunosc și atitudine etice, morale. Suntem în perioada în care studiem dosarele, îi vom aștepta la interviu, vom evalua și atunci dăm rezultatele”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday