Jean-Yves Le Drian a amintit și de condamnarea la 3 ani și 5 luni de închisoare cu executare a ,,președintelui Parlamentului, Liviu Dragnea”, în cadrul unei audieri în Parlamentul francez.

Ministrul a vorbit despre provocările la adresa Uniunii Eurepene prin creșterea în estul blocului comunitar a proiectelor iliberale ,,care pun sub semnul întrebării unele valori fundamentale și principii de funcționare a proiectului european”.

În acest context a vorbit despre evoluțiile din România: ,,De la venirea la putere, coaliția PSD-ALDE n-a încetat să caute contestarea sau împiedicarea procedurilor judiciare care vizează clasa politică. Săptămâna trecută, președintele Parlamentului și al PSD, domnul Dragnea, a fost condamnat la 3 ani și 5 luni de închisoare cu executare pentru complicitate la abuz în serviciu. O altă evoluție neliniștitoare o reprezintă procesul de destituire a Laurei Codruța Kovesi, șefa DNA. Președintele Iohannis a fost constrâns de Curtea Constituțională să o destituie înainte de terminarea mandatului, președintele fiind total opus liniei inițiate de domnul Dragnea”.

Discursul integral poate fi văzut aici, minutul 17:50.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday