În cadrul unei emisiuni la Antena 3 Eugen Teodorovici a vorbit despre eliminarea supraaccizei la carburant. ,, Nimic nu este imposibil. Economia ar începe să crească. Este vorba să scoatem supraacciza din 2015 și 2017. Nu se va întampla anul acesta, ne vom gândi. Această scădere trebuie să se vadă la pompă”, a detaliat el.

Principalele declarații ale ministrului Finanțelor:

România are 12-13 miliarde de lei în zona de insolvență. Legea Insolvenței ar trebui schimbată imediat. Termenele din instanță să nu fie mai multe, să fie doar unul.

Partea de TVA, avem o gaură. Sunt zone din care putem aduce foarte mulți bani la buget.

Banii alocați la început de an trebuie să fie cheltuiți. Ministerele trebuie să propună proiecte pentru zone care vor aduce bani înapoi în economie. Să nu ținem banii blocați.

Despre recalcularea pensiilor, nu este important neapărat impactul bugetar. Îl definești foarte clar să nu ai surprize. Țara asta e o țară foarte bogată, poate să fie și mai bogată. Sunt de principiu că omul trăiește astăzi, trebuie să aibă astăzi. Avem 1.100 punctul de pensie. Am plecat de la o zonă mică, oricât ai mări tot mai e nevoie.

Zonele de contrabandă de țigări, legume-fructe, trebuie să le atacăm. Evaziunea este uriașă. La tutun evaziunea este de un miliard de euro.

Avem multe firme de stat cu datorii, aici se poartă discuția privind amnistia fiscală. Vrem ca economie să încercăm să facem ceva ca o parte a economiei să fie repusă în mișcare? Acele sume nerecuperabile pot fi discutate cu Comisia Europeană și să găsim o formulă să le ștergem. Datoriile făcute de stat la stat sunt făcute după Revoluție încoace. Nu vreau să șterg vreun coleg de partid, nu am astfel de preocupări. În 2015, când eu am dat amnistia, eu nu mi-am șters datoriile mele, am plătit leu cu leu

Voi trimite Corpul de Control să facă o verificare atât pe minister, cât și pe ANAF. Am convingerea că cineva nu a vrut să fie urmată procedura (n.r. pentru recuperarea prejudiciului de la familia președintelui Iohannis). Am cerut să primesc o situație clară cu toate hotărârile de instanță nepuse în aplicare.

Nu am niciun fel de problemă cu Ionuț Mișa. El are o obligație ca planul de colectare să fie îndeplinit 100%, pe fiecare element din structură și mă refer în special la TVA și accize. Nu îmi prezintă comparația cu anul trecut, ci pe programul de colectare de anul acesta. Trebuie să sprijine reforma ANAF, trebuie să simplificăm.

S-au depus 600 de mii de Declarații Unice până acum.

Cheltuielile bugetare cresc pentru că ne-am asumat. E un efort bugetar foarte important, dar a fost luat în calcul. Măsura transferului contribuțiilor a fost una foarte bună. A scăzut deficitul la bugetul de pensii, este extraordinar. Trebuie să găsim o cale de mijloc cu mediul privat (referitor la scăderea salariilor pe fondul transferului contribuțiilor). Se aranjează lucrurile.

Nu există nicio scuză pentru că nu sunt autostrăzi. Trebuie tranșată clar situația, trebuie să trecem infrastructura într-o altă zonă. Trebuie definită ca fiind critică. Anul ăsta s-au anunțat un număr de kilometri pentru a fi finalizați.

Ne dorim eliminarea supraccizei la carburant. Nu se poate realiza anul acesta.

 

 

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday