Ministrul de Interne, Marcel Vela, anunță declasificarea dosarului prin intervenția jandarmilor la protestul din 10 august 2018. „Am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde este un dosar penal deschis pentru sesizările formulate pentru incidentul din 10 august. DIICOT a comunicat că ia act de acest raport, pe care-l va folosi în anchetă” a mai anunțat ministrul.

Principalele declarații:

Prin ordinul ministrului, s-a lucrat pentru a analiza oportunitatea pentru procedura de desecretizare a raportului pentru 10 august. Am primit ultimul aviz astăzi, le-am obținut pe toate, de la toate instituțiile implicate în derularea acestui incident. Am decis desecretizarea raportului. Este declasificat.

https://www.facebook.com/epochtimesro/videos/758245761359091/?v=758245761359091

MAI a decis, conform legii, această declasificare.

Am înaintat raportul declasificat către DIICOT, unde este un dosar penal deschis pentru sesizările formulate pentru incidentul din 10 august. DIICOT a comunicat că ia act de acest raport, pe care-l va folosi în anchetă.

Conform procedurii din codul penal, acest dosar nu este public. Până nu se finalizează ancheta penală, noi, de la minister, nu putem da detalii. Noi am putut face doar declasificarea. Când ancheta se va finaliza, el devine public pentru procesul derulat în instanță.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday