NASA menționează că acest al doilea zbor a fost unul mult mai riscant. Ingenuity a zburat acum timp de aproape 52 de secunde, față de 39 de secunde la primul zbor, urcând la 5 metri. Ulterior s-a înclinat la un unghi de 5 grade și s-a deplasat lateral puțin peste 2 metri. În timpul primului zbor, s-a ridicat doar 3 metri și a colectat doar imagini alb-negru.

“Sună simplu, dar există multe necunoscute în ceea ce privește pilotarea unui elicopter pe Marte. De aceea suntem aici – pentru a face cunoscute aceste necunoscute”, a declarat Håvard Grip, pilotul șef al Ingenuity de la Jet Propulsion Laboratory al NASA.

Marte are o treime din gravitația de pe Pământ, iar atmosfera are densitatea de 1% din cea de pe Pământ. Acest lucru face zborul controlat mult mai dificil pe Marte. Informațiile colectate în timpul acestor zboruri vor furniza date pentru ca astfel de aparate de zbor să exploreze în viitor Marte și alte planete. “Până în prezent, datele pe care le-am primit și analizat ne spun că zborul a îndeplinit așteptările”, a declarat Bob Balaram, inginer șef pentru Ingenuity.

Trei astfel de zboruri mai sunt programate să aibă loc săptămâna viitoare.

Surse alternative: NASA, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday