În cazul utilizatorilor Windows 10, cu computere care îndeplinesc cerințele pentru a rula Windows 11, funcția Windows Update va informa că tranziția la noua variantă se poate face printr-o actualizare. Utilizatorii pot verifica și singuri dacă update-ul este disponibil, prin accesarea ”Setări> Sistem> Actualizare Windows”.

Noua versiune Windows 11 introduce un aspect modern, cu colțuri rotunjite și pictograme ale aplicației afișate în centrul taskbar-ului, iar efectele sonore au fost concepute să fie mai subtile. Au fost reproiectate meniurile ”Start” și ”Setări”, a fost integrat magazinul Appstore Amazon, care permite accesarea aplicațiilor Android și au fost introduse scurtăturile de tip ”widget”, pentru a accesa mai rapid programe sau informații.

Totuși, nu există nicio garanție că toată lumea va dori să facă upgrade la noua versiune a sistemului de operare, având în vedere popularitatea masivă a Windows 10, lansat în 2015, care este folosit în prezent pe peste 1,3 miliarde de dispozitive. Microsoft a dat asigurări că va continua să ofere update-uri de securitate și suport pentru Windows 10 până în 2025.

Windows 11 a fost anunțat pe 24 iunie și de atunci a intrat în faza de testare. Sistemul de operare Windows, lansat prima dată în 1985, rămâne un element-cheie al afacerii Microsoft. În al patrulea trimestru fiscal, produsul a generat venituri de 6,6 miliarde de dolari, reprezentând 14% din vânzările totale ale companiei de software și hardware.

Surse alternative: Blog Microsoft, CNBC.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday