Microsoft, Google, Dell și Cisco (care oferă servicii pentru conferințe online) au depus în instanță “informații utile în anchetă”, deși nicio parte implicată nu le-a cerut ajutorul, susținând că instrumentele folosite de NSO sunt ”puternice și periculoase”.

Facebook a acuzat anul trecut grupul israelian că a exploatat o eroare de sistem din cadrul aplicației de mesagerie WhatsApp (deținută de Facebook), pentru a vedea mesajele a peste 1.400 de persoane din toată lumea. NSO a replicat că ar trebui să se bucure de ”imunitate suverană”, pentru că vinde soluții digitale către servicii de poliție și agenții de spionaj, dar o instanță federală a decis contrariul, motiv pentru care israelienii au făcut apel.

Giganții tehnologici au luat partea Facebook și au argumentat că o astfel de recunoaștere a imunității firmei israeliene ar duce la creșterea excesivă a influenței tehnologiilor de hacking și a guvernelor străine.

Deși NSO susține că instrumentele sale sunt folosite pentru a combate infracțiunile, asociații civice din Canada sau Anglia au documentat cazuri în care tehnologiile lor au fost folosite pentru a supraveghea reporteri, avocați sau nutriționiști care făceau lobby pentru suprataxarea băuturilor carbogazoase.

Sursa: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday