UPDATE: Ministerul chinez al Afacerilor Externe a respins acuzațiile înainte de compania Microsoft, conform Reuters. Ministerul s-a referit că alertele emise recent de SUA, Marea Britanie, Canada, Australia și Noua Zeelandă sunt menite să le promoveze alianța lor de schimb de informații și că SUA “sunt imperiul hackingului”. 

Știrea inițială: Compania a precizat că grupul de hackeri chinezi, cunoscut sub numele de “Volt Typhoon”, își desfășoară activitatea de la jumătatea anului 2021 și pare că lucrează pentru “a perturba infrastructura critică care asigură comunicarea dintre Statele Unite și Asia”. CNBC scrie că atacul este încă în curs de desfășurare, iar Microsoft a îndemnat clienții afectați să își “închidă sau să schimbe datele de acces pentru toate conturile compromise”.

Hackerii sponsorizați de guvernul de la Beijing nu caută să creeze încă perturbări, a transmis Microsoft, explicând că aceștia intenționează să efectueze acțiuni de spionaj și să mențină accesul fără a fi detectați pentru cât mai mult timp posibil”. De asemenea, infrastructura din aproape toate sectoarele critice a fost afectată, inclusiv în domeniul comunicațiilor, al transporturilor, al industriei maritime – fiind vizate inclusiv organizațiile guvernamentale.

Presa internațională precizează că atacul cibernetic a atras atenția serviciilor de informații americane în special pentru că insula Guam, unde se află mai multe baze militare (unele dintre ele fiind extrem de importante în cazul în care SUA sunt nevoite să intervină în cazul în care China invadează Taiwanul), este una dintre regiunile vizate de hackeri. 

Sursă: CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday