Un cutremur puternic de 7,4 grade pe scara Richter, a zguduit marți clădirile din centrul capitalei Ciudad de Mexico. Sute de oameni au fugit pe străzi. Alarmele orașului au avertizat rezidenții cu câteva minute înainte de seism. În urma cutremurului a fost emisă o alertă de tsunami pentru Mexic, Guatemala, El Salvador și Honduras.

Update: Sunt cel puțin șase persoane decedate, conform Reuters. 

Cutremurul a avut loc la ora locală 10:29, cu epicentrul situat la 11 kilometri sud-vest de Santa María Zapotitlán, în statul Oaxaca. Estimările inițiale situau magnitudinea cutremurului la 7,7 grade pe scara Richter, dar magnitudinea a fost revizuită în scădere la 7.4.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific avertizează că valurile de tsunami sunt posibile în raza a o mie de kilometri de la epicentru, inclusiv de-a lungul coastelor Mexicului, Hondurasului, Guatemalei și El Salvadorului.

În 2017, un cutremur cu magnitudinea de 7,1, care a lovit Mexicul a ucis 355 de persoane în capitală și în statele din jur.

Situat la intersecția a trei plăci tectonice, Mexicul este una dintre țările cele mai predispuse la cutremur. Capitala este văzută ca fiind deosebit de vulnerabilă datorită amplasării sale deasupra unui vechi lac.

Surse: Reuters, CNN.