Un cutremur puternic de 7,4 grade pe scara Richter, a zguduit marți clădirile din centrul capitalei Ciudad de Mexico. Sute de oameni au fugit pe străzi. Alarmele orașului au avertizat rezidenții cu câteva minute înainte de seism. În urma cutremurului a fost emisă o alertă de tsunami pentru Mexic, Guatemala, El Salvador și Honduras.

Update: Sunt cel puțin șase persoane decedate, conform Reuters. 

Cutremurul a avut loc la ora locală 10:29, cu epicentrul situat la 11 kilometri sud-vest de Santa María Zapotitlán, în statul Oaxaca. Estimările inițiale situau magnitudinea cutremurului la 7,7 grade pe scara Richter, dar magnitudinea a fost revizuită în scădere la 7.4.

Centrul de avertizare pentru tsunami din Pacific avertizează că valurile de tsunami sunt posibile în raza a o mie de kilometri de la epicentru, inclusiv de-a lungul coastelor Mexicului, Hondurasului, Guatemalei și El Salvadorului.

În 2017, un cutremur cu magnitudinea de 7,1, care a lovit Mexicul a ucis 355 de persoane în capitală și în statele din jur.

Situat la intersecția a trei plăci tectonice, Mexicul este una dintre țările cele mai predispuse la cutremur. Capitala este văzută ca fiind deosebit de vulnerabilă datorită amplasării sale deasupra unui vechi lac.

Surse: Reuters, CNN.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday