Inccidentul s-a produs luni seara, iar prăbușirea structurii a fost surprinsă de camerele de supraveghere de pe bulevardul Tláhuac, una dintre arterele principale din sud-estul capitalei mexicane.

Update: Bilanțul a urcat la 23 de decese.

Răniții au fost transferați la principalele spitale din zonă, în timp ce poliția se străduia să îndepărteze curioșii care filmau cu telefoanele mobile, deoarece zona încă este periculoasă.

Ministrul de externe, Marcelo Ebrard, care era șeful executivului regional la inaugurarea, în 2012 a liniei prăbușite acum, a cerut solidaritate cu familiile victimelor, în timp ce președintele țării a cerut investigarea imediată a cauzelor accidentului și identificarea responsabilităților. Linia de metrou 12 din capitala Mexicului a fost  una dintre investițiile cu care s-a mândrit stânga mexicană. A costat 1,8 miliarde de dolari și asigură zilnic tranzitul a jumătate de milion de persoane zona de sud-est a orașului. Cu toate acestea, la doi ani de la inaugurare în 11 din cele 20 de stații au fost detectate “oscilații ale șinelor” și au fost emise avertismente privind riscul de deraiere.

De asemenea, după cutremurul din 19 septembrie 2017, au existat temeri că structura metroului ar fi putut fi afectată.

Sursă alternativă: El Pais

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday