Cancelarul german Angela Merkel reacționează la acuzațiile aduse de Trump, declarând că Germania ia deciziile în mod independent. 

Am trăit în perioada în care o parte a Germaniei era controlată de Uniunea Sovietică. Sunt foarte fericită că astăzi Republica Federală Germania este unită în libertate. Noi putem să facem politici independente și să luăm decizii proprii. Asta e foarte bine, mai ales pentru oamenii din Estul Germaniei”, a spus Merkel.

Cancelarul a vorbit, de asemenea, despre contribuția Germaniei la NATO:  Germania face multe pentru NATO. Este al doilea mare furnizor de trupe, cea mai mare parte a capacității noastre militare este oferită NATO și până în prezent avem un angajament puternic față de Afganistan, în care apăram și interesele Statelor Unite”.

Donald Trump a declarat astăzi, înaintea summit-ului NATO, că Germania este prizoniera Rusiei, din cauza acordului privind gazoductul Nord Stream 2.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday