Probele au fost selectate în mod aleatoriu și potrivit raportului, provin din următoarele județe: București – 46 de cazuri, Olt – 10 cazuri, Brașov – 9 cazuri, Dâmbovița – 6 cazuri, Teleorman – 5 cazuri, Prahova, Galați și Constanța – câte 3 cazuri, Argeș – 2 cazuri; Brăila, Covasna, Hunedoara, Ialomița și Sibiu câte un caz.

Prevalența pe loturile analizate în laboratoarele noastre a crescut într-un ritm accelerat, de la 12% la finalul lunii ianuarie la 77% la începutul lunii martie și ajungând, în prezent, la 100%. Acest procent îngrijorător ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru noi toți. Campania de vaccinare ar trebui să prindă avânt”, a declarat coordonatorul studiului de secvențiere derulat de MedLife.

În urma analizării acestui lot, specialiștii clinicii private nu au identificat și alte tulpini ale coronavirusului, precum cea braziliană sau sud-africană.

De la începutul pandemiei, clinica a secvențiat în laboratoarele proprii aproape 800 de probe, identificând mai mult de jumătate din cazurile de infectare cu tulpina britanică raportate la nivel național și două cazuri de infectare cu tulpina sud-africană. Conform datelor furnizare de INSP, numărul cazurilor de infectare cu tulpina britanică a ajuns la 649.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday